Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι βοηθητικές, αναγκαίες και ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, υπάρχει μία αυξανόμενη κατάχρηση των εν λόγω ηλεκτρονικών συσκευών σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα στους νέους. Ο κόσμος της σημερινής νεολαίας είναι ριζοσπαστικά διαφορετικός από αυτόν των προηγούμενων γενεών. Υπάρχουν πολλές και συχνά, αμφιλεγόμενες συμβουλές πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάχρηση. Ο καθένας λέει «το μακρύ και το κοντό του». Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότερες από αυτές τις συμβουλές είναι αμφιβόλου ποιότητας, συχνά, εντελώς άσχετες και σπάνια χρήσιμες.  Όλες αυτές οι ψυχοθεραπευτικές νουθεσίες είναι όπως ένα κακογραμμένο εγχειρίδιο πλυντηρίου. Ακόμα κι αν οι ιδέες ακούγονται έξυπνες, φαίνεται δύσκολο να τεθούν σε εφαρμογή.

Εάν μία κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη τότε το πιο πιθανόν είναι να υπάρχει ένα σφάλμα στις βασικές αρχές και ένας λανθασμένος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο από την οικογένεια όσο και την κοινωνία.

Για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις που ταιριάζουν στις οικογένειές μας για την υποστήριξη και την ανάπτυξη των παιδιών μας χρειαζόμαστε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα

Καθώς αυτό είναι σχετικά ένα καινούργιο και σημαντικό θέμα για την προσωπική και την οικογενειακή υγεία θα δημοσιεύουμε τακτικά νέες πληροφορίες για αυτό το θέμα στο Blog μας.

Διαβάστε περισσότερα

Παρέχουμε τακτικές ομιλίες ανοιχτές προς το κοινό και χωρίς κόστος συμμετοχής με σημαντικά θέματα σχετικά με την υγεία των παιδιών αλλά και την υγεία της οικογένειας γενικότερα.

Διαβάστε περισσότερα

Στη Σχολή γονέων θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με άλλους γονείς όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν. Θέματα όπως η μάθηση, η διατροφή, τα όρια, η διαχείριση των ηλεκτρονικών συσκευών και άλλα.

Διαβάστε περισσότερα

Το ατομικό μας πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της υπερβολικής και κακής χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών είναι βασισμένο στις βασικές αρχές της οικογενειακής θεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα