Χριστίνα Τσινέλη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο- Κρήτης.

Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική σχολή, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ).

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στο «Ψυχόδραμα», μία βιωματική ομαδική προσέγγιση, στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) με εκπαιδευτή μου τον Κωνσταντίνο Λέτσιο.

Επιπλέον, έχω ολοκληρώσει το πρώτο έτος στην  ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ).

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι, ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοδραματίστρια (στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου) με συνεργάτη μου τον κύριο Ιβανόβα Γιώργο με τον οποίο έχουμε σχεδιάσει μία σειρά ομιλιών, με συγκεκριμένα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν και υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από αυτά. Θέματα όπως, «Η παγίδα της δίαιτας και άλλες αποτυχημένες και βλαβερές προσπάθειες», «Η μάθηση στην προσχολική και στην πρώιμη σχολική ηλικία», «Πώς να βάλετε τα όρια αφήνοντας το παιδί σας ελεύθερο», «Πανελλήνιες – πώς να μαθαίνεις αποτελεσματικά και να μένεις υγιής», καθώς και άλλα, τα οποία θα τα βρείτε αναλυτικά στην σχετική κατηγορία της ιστοσελίδας μας. Σε ορισμένα μάλιστα από αυτά τα θέματα σχεδιάσαμε ένα πιο λεπτομερές πρόγραμμα συμβουλευτικής και ομάδες στήριξης.

Σε μία, συνεχώς, μεταβαλλόμενη εποχή και με μία επιστήμη, αυτή της Ψυχολογίας, η οποία αποτελεί ζωντανό οργανισμό της κοινωνίας, δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα λιγότερο από το να επιθυμώ να εξελίσσομαι, να αναπτύσσομαι και να είμαι «μαζί» με τους άλλους.

Γι’ αυτό, ως ανήσυχο πνεύμα, συνεχίζω τις σπουδές μου και ενημερώνομαι διαρκώς για τις εξελίξεις.