Οι χρόνιες ασθένειες μπορούν να προκληθούν από πολλές και διαφορετικές αιτίες. Επομένως, με παρόμοιο τρόπο διάφοροι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία τους. Ένας καλός και ποιοτικός τρόπος ζωής είναι συνήθως πιο αποτελεσματικός από μια φαρμακευτική αγωγή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ψυχικές διαταραχές. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε μια επαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση η οποία θα τους επιτρέπει να κάνουν καλύτερες επιλογές για την υγεία τους. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε συγκεντρώσει ένα λεπτομερές ενημερωτικό υλικό για διάφορες ασθένειες και θέματα υγείας. Φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες στη συμβουλευτική μας και αποτελούν μέρος των θεραπευτικών μας στρατηγικών και θεωρήσαμε πως θα είναι χρήσιμες και σε εσάς.  

Τα πρωτόκολλα

Μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και των εφήβων είναι η υπερβολική και λανθασμένη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media). Η εκπαίδευση για τη σωστή χρήση αυτών των μέσων είναι εξίσου σημαντική όπως για την οδική ασφάλεια. Σε αυτόν τον φάκελο θα βρείτε κάποιες βασικές πληροφορίες που αφορούν τον ψηφιακό κόσμο και την ουσιαστική και υγιή διαχείριση των Social Media.
Η οστεοπόρωση είναι μια σύνθετη ενδοκρινολογική νόσος με πολλές αιτίες. Σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες μας για τη διάγνωση και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.
Το άσθμα είναι πλέον η πιο κοινή χρόνια ασθένεια. Είναι δύσκολο να διαγνωστεί, ιδίως στα παιδιά. Η σωστή θεραπεία είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη εξέλιξη της νόσου.
Η Ινομυαλγία είναι μια εξουθενωτική και πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη ασθένεια. Το θεραπευτικό μας πρωτόκολλο περιλαμβάνει σύνθετα διαγνωστικά και θεραπευτικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.