Γιώργος Ιβανόβας

Ιατρός με εξειδίκευση στην Ομοιοπαθητική, Κλασική φυσιοπαθητική και Ψυχοθεραπεία.

Ρωσική-Γερμανική καταγωγή.

Γεννήθηκε το 1953, 5 παιδιά.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στη Νότια Γερμανία. Στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Μόναχο και στη Βόννη όπου πήρε το πτυχίο του το 1979.

Επιτέλεσε κάποια χρόνια επιμελητής στη Χειρουργική, στη Μαιευτική και στη Ρευματολογία. Αργότερα εκπαιδεύτηκε στην ομοιοπαθητική και στη θεραπεία με φυσικά μέσα.

Έχει εκπαιδευτεί επίσης στην ψυχοθεραπεία Gestalt στη Γερμανία και στην Συστημική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία στο ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 1989-1992 είχε ιδιωτικό ιατρείο στο Bad Wurzach, Γερμανίας.

Από 1994 έως σήμερα ιδιωτικό ιατρείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τακτικές δημοσιεύσεις για την ομοιοπαθητική και την επιστήμη των συστημάτων.

Από το 2017, τακτικές διαλέξεις σε θέματα γενικής υγείας και προληπτικής ιατρικής.

Η εκπαίδευση σε θέματα υγείας και η πρόληψη ασθενειών γίνεται όλο και πιο επείγουσα λόγω του σημερινού τρόπου ζωής. Ειδικότερα, η ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών και των νέων απειλείται σοβαρά. Αυτό το θέμα θα αποτελέσει ιδιαίτερη εστίαση των προσπαθειών μας στο μέλλον.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο- Κρήτης.

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική σχολή, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ).

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο «Ψυχόδραμα», μία βιωματική ομαδική προσέγγιση, στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) με εκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Λέτσιο.

Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει το πρώτο έτος στην ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται, ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοδραματίστρια (στα πλαίσια της εκπαίδευσής της).

Με συνεργάτη τον κύριο Ιβανόβα Γιώργο έχουν σχεδιάσει μία σειρά ομιλιών και άλλων δράσεων, με συγκεκριμένα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν και υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από αυτά. Θέματα όπως, «Η παγίδα της δίαιτας και άλλες αποτυχημένες και βλαβερές προσπάθειες», «Η μάθηση στην προσχολική και στην πρώιμη σχολική ηλικία», «Πανελλήνιες - πώς να μαθαίνεις αποτελεσματικά και να μένεις υγιής», «Ινομυαλγία και χρόνια κόπωση – Ένα αινιγματικό σύνδρομο», «Το έντερο – Πηγή ψυχικών και σωματικών διαταραχών», καθώς και άλλα, τα οποία θα τα βρείτε αναλυτικά στην σχετική κατηγορία της ιστοσελίδας. Σε ορισμένα μάλιστα από αυτά τα θέματα έχουν σχεδιάσει ένα πιο λεπτομερές πρόγραμμα συμβουλευτικής και ομάδες στήριξης.

Σε μία, συνεχώς, μεταβαλλόμενη εποχή και με μία επιστήμη, αυτή της Ψυχολογίας, η οποία αποτελεί ζωντανό οργανισμό της κοινωνίας, επιθυμεί να εξελίσσεται και να είναι «μαζί» με τους άλλους. Γι’ αυτό, ως ανήσυχο πνεύμα, συνεχίζει τις σπουδές της και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Χριστίνα Τσινέλη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια και Εκπαιδευτικός.