Πώς μαθαίνεις αποτελεσματικά και μένεις υγιής

Ομάδα στήριξης στην προετοιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων

Η συναισθηματική ισορροπία και η ικανότητα ν’ αντιμετωπίσει κανείς το άγχος στο σχολείο, στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία είναι απαραίτητα στοιχεία για μία αποτελεσματική μάθηση. Ωστόσο, σημαντικό είναι να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τις βασικές αρχές της μάθησης, του κινήτρου και της διαχείρισης άγχους.

Επιπλέον, υπάρχει κάτι άλλο το οποίο είναι πιο σημαντικό για τους μαθητές. Σε ένα υψηλά στρεσογόνο και πιεστικό περιβάλλον οι μαθητές χρειάζονται στήριξη να βρουν τον δικό τους τρόπο. Παρατηρείται λοιπόν, πως όταν οι μαθητές μοιράζονται τις εμπειρίες και ανταλλάσσουν τις σκέψεις τους με άλλους μαθητές μειώνεται σταδιακά η ένταση και μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα τη δική τους μαθησιακή όσο και προσωπική προσέγγιση σε αντίστοιχες καταστάσεις πίεσης.

Έτσι, γίνονται πιο ισορροπημένοι και μπορούν ν’ αναπτύξουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ν’ αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές απαιτήσεις. Η μάθησή τους γίνεται πιο αποτελεσματική. Μόνο τότε οι μαθησιακές τεχνικές μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα και να μην συμβάλλουν στο άγχος ακόμη περισσότερο.

Στην ομάδα στήριξης μας, οι μαθητές θα μπορούν να μάθουν πώς ν’ αντιμετωπίσουν την πίεση της σχολικής χρονιάς. Επίσης σημαντική είναι η γνώση των κατάλληλων τεχνικών μάθησης. Οι μαθητές χρειάζονται να βρουν το προσωπικό τους στυλ μάθησης και να μπορούν να εφαρμόζουν τις γενικές βασικές αρχές της μάθησης στη ζωή τους. Αναγκαίο είναι οι μαθητές να εκπαιδεύσουν τη μνήμη μ’ έναν κατάλληλο τρόπο για ν’ ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην τεράστια και δύσκολη ύλη των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες για μαθησιακές τεχνικές και την αντιμετώπιση άγχους στην προετοιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων πατήστε εδώ

Για να επικοινωνήστε μαζί μας πατήστε εδώ